Dezumidificatoare

Va putem pune la dispozitie diferite modele de dezumidificatoare profesionale pentru diferite aplicatii din diferite domenii. Pentru a da cateva exemple de aplicatii vom incerca mai intaii sa explicam mai intaii fenomenul de umiditate

Ce este umiditatea defapt?

Aerul care ne inconjoara contine si vapori de apa. Chiar daca nu se vad cu ochiul liber vaporii de apa sunt prezenti in mod natural in aer. Acestia sunt rezultatul incalzirii suprafetei apelor de catre soare. Devine astfel evident faptul ca aerul este incarcat cu vapori de apa in mod diferit in functie de locatie.

Umiditatea are efecte benefice dar si unele efecte distructive, care pot crea daune proceselor de productie, produselor in sine si chiar a echipamentelor de productie.

Prin controlul voluntar si informat al umiditatii se poate creea atat un mediu mai sanatos pentru persoane sau unul propice productiei si mentinerea produselor.

Exemple de aplicatii

Dezumidificare crama

Depozitul de vin al unei crame, unde vinul este pastrat in butoaie de lemn, controlul umiditatii si mentinerea ei la valoarea corecta nu permite ca mucegaiul sa se formeze.

Dezumidificare depozit branzeturi

Unele tipuri de cascaval si branza trebuie pastrata timp indelungat la temperatura si umiditate constanta. In unul dintre cazuri temperatura necesara este de 18 ºC, umiditate relativă 70%. Pentru acest tip de depozit recomandam folozirea dezumidificatoarelor cu condensator extern.

Dezumidificare depozit de mezeluri

Atunci cand aveti de pastrat jamboane, carnati sau rude de salam nu credem ca mucegaiul e tocmai bine venit. Nici uscarea excesiva a mezelurilor nu e tocmai o dorinta. Va putem pune la dispozitie utilaje care pot pastra o temperatura constanta si umiditatea necesara pastrari in conditii optime a mezelurilor. Spre exemplu

Alte tipuri de aplicatii pentru dezumidificatoare

  • Dezumidificarea centrelor de fitness
  • Dezumidificarea piscinelor, spa-urilor si a saunelor
  • Dezumidificarea constructiilor si tamplarie sau industria lemnului
  • Industria electronica
  • Industria alimentara
  • Industria farmaceutica