Service aer conditionat Timisoara

service aer conditionat timisoara

Service aer conditionat Timisoara


Intodeauna aparatele de aer conditionat se strica cand ti-e lumea mai draga si afara este cea mai calda zi din vara. Uneori este bine sa va uitati peste aceasta lista inainte de a suna pentru ca un specialist sa va ofere service pentru aparatul dumneavoastra de aer conditionat.

Inainte de a suna pentru service aer conditionat in Timisoara

 1. 1

  Estimati care ar fi problema. Aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza absolut deloc? Este vorba de unitatea interioara sau cea exterioara? Raceste aerul macar putin sau doar il recircula?

 2. 2

  Nu functioneaza deloc: unitatea exterioara (condensatorul) sau unitatea interioara (handlerul) nu au nici o reactie

  • Verificati ca aparatul sa fie bagat in priza. Stim ca asta pare evident, dar uneori exact asta este problema. Poate copii, cainele sau din greseala stecherul a fost scos din priza
  • Verificati sigurantele. Uneori in urma fluctuatiilor de electricitate, datorita consumului ridicat pe care il au unele aparate de aer conditionat se intampla ca sigurantele sa se decupleze sau chiar sa se arda
  • Verificati termostatul si setarile. Fie pe telecomanda sau pe unitate, verificati ca aparatul de aer conditionat este setat pe rece. La fel ca si cablul de alimentare, acestea pot fi modificate accidental.
 3. 3

  Verificati ca ventilatorul sa nu fie foarte murdar, blocat sau chiar rupt. Poate reduce fluxul de aer ceea ce duce la inghetarea radiatorului si prin urmare la performanta scazuta.

  • Incercati sa curatati ventilatorul daca este murdar.
 4. 4

  Verificati filtrele. Daca sunt murdare sau imbibate cu praf, curatatile bine sau inlocuitile.

 5. 5

  Suna ajutoare profesionale. Dupa ce ati verificat toate cele mai de sus si inca aveti probleme, nu puteti face mai multe fara echipament special, deci este timpul sa ne sunati.

Service aer conditionat Timisoara, mentenanta preventiva

 1. 1

  Spala unitatea exterioara in fiecare sezon, sau dupa nevoie Va trebuii sa opriti apararatul de aer conditionat, sa faceti rost de un furtun si o stropitoare.

  • Spalati bine radiatorul si aveti grija sa nu ajungeti la partea electrica
  • Lasati sa se usuce foarte bine inainte de a il reintroduce la reteaua de curent electric
 2. 2

  Curatarea filtrelor sau schimbarea lor Aceasta operatie simpla poate imbunatatii eficienta si astfel prelungi viata aparatului de aer conditionat.

  • Daca remarcati ca se formeaza gheata in unitatea interioara, poate fi un semn ca filtrele trebuie curatate sau schimbate
  • Uneori poate fi dificil de remarcat gheata
  • Formarea de gheata poate duce la defectarea permanenta a compresorului